Sokszor találkozni olyan történetekkel, ahol egy csodálatos gyöngyszem, anyagi támogatás hiányában hullócsillagként tűnt el az égboltról. A Fenomén egy olyan pályázati program, amely 0-12 osztályos tehetséges gyerekeknek kíván anyagi lehetőséget biztosítani az álmaik megvalósításához, hogy a csillogásuk szüntelenül ragyoghasson tovább.

TUDTAD, HOGY FELAJÁNLÁSOD KÉT ÉVRE IS SZÓLHAT? A 2020-ban bevezetett módosítás szerint dönthetsz úgy, hogy akár két éven keresztül támogatsz bennünket. Ebben az esetben a formanyomtatványban ezt a szándékot meg kell jelölni (az alábbiakban részletesen elmagyarázzuk hogyan), így csak kétévente szükséges újra kitölteni a kérvényt.

Miért ajánld jövedelemadód 3,5%-át a Juventutti Alapítványnak?

 • Támogatod a tehetséges gyermekek fejlődését, kibontakozását.
 • Jót cselekszel.
 • Nem jelent neked többletkiadást.
 • Nem csökkented a jövedelmed.
 • Hozzájárulsz az államkasszába befizetett adók hatékony felhasználásához.

A törvény értelmében minden jövedelemmel rendelkező állampolgárnak lehetősége van felajánlani jövedelemadójának egy részét egy olyan szervezet számára, amely tevékenységét támogatni kívánja. Ha úgy döntesz, hogy mellénk állsz és támogatsz, akkor a következőképp tudod eljuttatni hozzánk felajánlásod:

Töltsd ki a 230-as űrlapot a következő lépések szerint, az adatainkkal kitöltött nyomtatvány ide kattintva LETÖLTHETŐ.

Első lépés: nyomtasd ki az űrlapot és az I. bekezdést töltsd ki adataiddal.

Második lépés: a II.1-es részt hagyd üresen. Ez a rész tartalmazza Alapítványunk adatait és a felajánlásra szánt összeget. Amennyiben az összeg ismeretlen, az ehhez tartozó helyet hagyd üresen, ezt az Adóügyi Hivatal kitölti.

Harmadik lépés: a lap alján írd alá (Semnătură contribuabil). Személyesen vagy akár postai úton, ajánlott levélben juttasd el a nyomtatványt a lakóhelyed szerinti Adóügyi Hivatalhoz (ANAF) vagy Alapítványunk munkatársaihoz (Csíkszereda, Kőrösi Csoma Sándor utca 2.)

Ha az adataidat is online kívánod kitölteni, használhatod EZT A FELÜLETET, így a végén csupán nyomtatni, aláírni és leadni kell a kitöltött nyomtatványt.

Ne feledd! Leadási határidő: 2023. május 25.

Köszönjük megtisztelő bizalmad!

Ma szükségünk van Rád! Segítségeddel támogathatjuk a tehetséges gyermekeket.

Támogasd Alapítványunkat vállalkozásod jövedelemadójának 20%-ával vagy annak egy részével: a szponzor törvény értelmében (1994. évi 32. sz. törvény) dönthetsz arról, hogy az adó egy részét (20% vagy a forgalom 0,75%-a) az államnak fizeted be, vagy a törvény által előírt szabályoknak megfelelően iskolai prevenciós programok lebonyolítására ajánlod fel! Ez neked nem jár plusz költséggel, viszont nekünk hatalmas segítséget jelent.

A támogatási procedúra egy egyszerű, három lépéses folyamat:

Első lépés

Dönts arról, hogy szeretnéd-e támogatni a tehetséges gyermekeket. A Juventutti Alapítvány a törvényeknek megfelelően 2019. április 5-e óta szerepel az ANAF nyilvántartásában, ITT ellenőrizheted.

Második lépés

Egyeztess a könyvelőddel, határozzátok meg a támogatási összeget. Ahogy a közmondás tartja, sok kicsi sokra megy!

Harmadik lépés

Az adományozásról készül egy szponzori szerződés a vállalat és az alapítvány között, amelyben szerepel a támogatási összeg és a teljesítési dátum. A keretszerződés INNEN tölthető le.

Hozz pozitív változást és tegyél azért, hogy minél több gyermek kibontakoztathassa tehetségét. Mi pedig biztosítunk afelől, hogy a támogatás 100%-át a gyermekek fejlesztésére fordítjuk. Ebben a történetben mindenki nyer: a cégnek nem lesz plusz költsége, mi pedig működtetni tudjuk hiánypótló programunkat!

Jelentkezek támogatónak

  Köszönjük megtisztelő bizalmad és támogatásod!

  Támogasd Alapítványunkat online, bankkártyás adományozással, néhány kattintással 1-2 perc alatt, kényelmesen, biztonságosan, otthonról! Ha szeretnél egyösszegű felajánlással hozzájárulni alapítványunk sikeres munkájához, ezt online utalással teheted meg ITT!

  Hasznos információk honlapunk online adományozó felületéről:

  Honlapunkon az online adományozás a EuPlătesc.ro rendszerén keresztül működik. Az online adományozás járulékos költségeit alapítványunk állja, tehát az általad felajánlott összeget mindig teljes mértékben a kedvezményezett gyermek kapja, vagy a megjelölt cél érdekében használjuk fel.

  Az online bankkártyás adományozás honlapunkon keresztül az egyszeri adományozások kategóriájába tartozik, tehát az általad megjelölt pénzösszeget csak egyetlen alkalommal utalod át Alapítványunknak.

  Az online adományozás során az űrlapon megadott adatok alapítványunk számára is elérhető részét az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezeljük. Az adománygyűjtő kampány kimeneteléről való tájékoztatás lehetőségének érdekében rögzítjük, nyilvános fórumon nem jelenítjük meg, és harmadik személynek nem adjuk ki semmilyen körülmények között. A EuPlătesc.ro oldal informatikai rendszere a felhasználók személyes adatainak védelmét biztosítja, az általuk végzett műveletek, tranzakciók biztonságát felügyeli.

  A Juventutti Alapítvány is követi az adományokat, téves tranzakció, elütés esetén vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

  Köszönjük megtisztelő bizalmad és támogatásod!

  Támogasd tevékenységünket
  online adománnyal