Ákos története

A 3 éves Ákost mellkasi nyirokcsomó daganattal diagnosztizálták 2018 elején, ezt követően a temesvári Louis Turcanu gyerekklinikán, Marosvásárhelyen és Bukarestben is kezelték. Az év elején indítottunk kupakgyűjtést az Életmentő Kupakok Egyesület gyűjtésébe bekapcsolódva Ákosért.

Összefogásunk eredményeként Ákos számára Csíkszeredában 550 kg kupak, és más újrahasznosítható műanyag gyűlt össze 2018 február és április között, és mivel időközben az is kiderült, hogy további megpróbáltatások előtt áll a kisfiú, a jelenlegi kupakgyűjtések is Ákost fogják segíteni. A kupakokat az Életmentő Kupakok Egyesület által, más városokból összegyűjtött kupakokkal együtt értékesítettük, és ennek eredményeként az Életmentő Kupakok Egyesület jelentős összeggel tudta támogatni a kisfiú kezelését, köszönhetően a lelkes kupakgyűjtőknek és adományozóknak.

Ákos jelenleg otthon van a családjával, Kovászna megyében, de rendszeresen járnak vizsgálatokra, legutóbb a Marosvásárhelyen voltak. Egy szövettani mintavételre lenne szüksége a kisfiúnak, de az életkora miatt ezt nem egyszerű kivitelezni, és megfelelő eszköz hiányában valószínűleg külföldön keresne megoldást a család.