Barbara s-a născut în 2015, cu tulburări de auz (hipoacuzie neurosenzorială profundă bilateral). Din anul 2016 are implant cohlear (un dispozitiv medical care acționează prin ocolirea părţilor urechii interne care nu funcţionează, furnizând stimularea electrică directă a fibrelor nervoase din cohlee).

Sistemul de IC (Implant Cohlear) funcționează împreună cu un procesor audio extern. Ar fi fost foarte benefic pentru familie dacă s-ar fi putut asigura o funcționare continuă, cu ajutorul unui acumulator reîncărcabil și încărcător. Cu ajutorul donatoriilor fundația noastră a reușit să cumpere acumulatorul pentru sistemul de IC, așa am reusit împreună să o ajutăm fetiță să aude normal, fără întrerupări, și să învețe să vorbească.

Ca rezultat al coajutorării și cu ajutorul fundației  familia Barbarei a primit sprijin 2422 lei în 2017 și începutul anului 2018.

Achiziționarea acumulatorului a făcut posibil ca Barbara să audă constant mai mult timp, ca urmare familia nu mai cheltuie bani pe baterii, iar acumulatorul trebuie încărcat mult mai rar decât ar trebui schimbate bateriile.

Barbara în prezent trebuie să facă vizită la Cluj Napoca în fiecare 3-4 luni pentru diferite analize, astfel familia Barbarei și fetița călătoresc în jur de 700 km pană la spital apoi pană acasă.

După cum am aflat de la mama Barbarei sistemul de IC funcționează bine, astfel fetița se îndreaptă cu pași mari spre darul de a putea vorbi cât mai bine.

Dacă și în viitor doriți să o sprijiniți pe Barbara luați legătura cu fundația noastră.

Fundația ,, Juventus” Alapítvány

CIF: 28063548

Miercurea Ciuc

Str. Iancu de Hunedoara 33/A/4.

Jud.: Harghita

Cont bancar lei: RO29 BTRL 0210 1205 2417 56XX

Banca Transilvania, Miercurea Ciuc

Comentariu: Barbara

office@juventutti.ro