Project Description

Povestea lui Béluka

Béluka s-a născut în 2013 ca un copil sănătos. Primele probleme medicale au apărut în 2018, când a început să piardă foarte mult din greutate și îl durea foarte tare genunchiul. Părinții lui au crezut inițial  că s-a lovit în timp ce se juca, dar simptomele apărute arătau că este vorba despre probleme mult mai grave. După investigații în Miercurea Ciuc, Béluka a fost imediat trimis la Cluj-Napoca, unde din păcate s-a confirmat că băiețelul suferă de cancer osos. După radioterapie și chimioterapie, Béluka a început tratamentul medicamentos acasă de unde merge periodic la control cu părinții la Cluj-Napoca.

La prima acțiune am plănuit adunarea sumei de 510 lei, suma respectivă s-a adunat foarte  repede (500 lei online, 10 lei prin transfer bancar trimiși de către cei care au dorit să ajute), suma respectivă a fost cheltuită pe suplimente alimentare și cheltuieli de drum.

Béluka se află în prezent acasă la Siculeni cu părinții și cu cei 5 frați ai săi, de unde umblă regulat la control și la tratamentele necesare, urmând sfatul medicilor pentru a avea o copilărie mai bună.