Din păcate acest articol este disponibil doar în Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

András Tünde múzeum- és drámapedagógus és Molnár Enikő színész-drámapedagógus kezdeményezésével és szervezésével, a tavalyi évhez hasonlóan a Petőfi Kulturális Ügynökség valamint a Juventutti Alapítvány támogatásával, augusztus 28-31 között idén is lehetőség adódott megszervezni a csíksomlyói dráma-és művészetpedagógiai tábort.

Idén délelőtti és délutáni csoportokra bontva tartották meg a foglalkozásokat, összesen harminc 8-12 éves hátrányos helyzetben élő gyermeknek kínálva ezzel táborozási lehetőséget. A program naponta 10 és 16 óra között zajlott a csíksomlyói Jakab Antal Házban, a foglalkozások mellett ebédet, valamint tízórait/uzsonnát biztosíttak a gyerekeknek.

A tábor különlegessége abban állt, hogy több művészeti ág fúziója révén teremtett lehetőséget a gyerekek lelki, szellemi és mentális fejlődésére. Howard Gardner többszörös intelligencia elméletét alapul véve a programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy a gyerekek erősségeit a bennük lévő intelligenciákra építve fejlesszék. Egy olyan összművészeti programot terveztek, ahol egyaránt hangsúlyt fektettek a logikai, nyelvi, vizuális társas, zenei és érzelmi intelligencia fejlesztésére a bábművészet, képzőművészet és zeneművészet, illetve a dráma- és a múzeumpedagógia módszereit segítségül hívva. 

A szervezők táborról szóló beszámolója itt olvasható.