Deși nu am organizat (încă) o acțiune caritabilă concretă cu scopul de a colecta dispozitive digitale, în perioada 22 Octombrie – 10 Decembrie 2020, prin Fundația noastră, am reușit să trimitem dispozitive digitale către 10 elevi defavorizați din Miercurea Ciuc și din împrejurimile acestui oraș în valoare de 4600 lei pentru ca de acum înainte să poată lua parte și ei la educația online.

După tranziția la educație exclusiv online, mulți oameni s-au adresat fundației noastre cu aceeași problemă: copiii nu au posibilitatea să participe la educația online, deoarece nu au dispozitiv digital sau acces la internet. O problemă obișnuită este că, deși familia are un telefon, uneori același telefon trebuie să fie folosit în același timp de 4 sau 5 copii. Majoritatea familiilor încearcă să rezolve participarea copiilor la educația online folosind internetul mobil, și adesea cu dispozitive care nu sunt adecvate din cauza lipsei spațiului de stocare și capacității acestora. În urma căutării familiilor care s-au adresat fundației noastre, mulți doritori și Centrul de Educație Spectrum au răspuns solicitărilor noastre postate pe pagina noastră de Facebook, astfel încât am putut livra în total două laptopuri și cinci smartphone-uri într-o lună către familiile care chiar au avut nevoie de aceste dispozitive digitale. Deși știm că această acțiune nu este decât o picătură în ocean, întrucât am găsi cu siguranță familia potrivită pentru zeci de ori mai multe dispozitive, suntem oricum foarte recunoscători tuturor celor care au renunțat la vechiul lor dispozitiv, laptopul lor, pentru a-i permite unui copil mai puțin norocos să învețe din nou. La urma urmei, vedem că acești copii nu vor altceva decât să învețe. Vă mulțumim tuturor!

Dacă aveți acasă un laptop, smartphone sau o tabletă veche pe care nu o folosiți, nu aveți nevoie de ea, și doriți să o oferiți unui copil nevoiaș pentru o șansă în plus la educație, vă rugăm să contactați fundația noastră!