Project Description

2018-2019

După un an foarte reușit, Fundația Juventutti s-a alăturat proiectului Dr. Lili a doamnei Csikós Farkas Kata în anul școlar 2018-2019, astfel ajungându-se la foarte mulți copii prin ocupațiile fabuloase din acest program.

Pe parcursul anului s-au derulat 14 astfel de ocupații, iar anul acesta s-au alăturat programului și instituții din Miercurea Ciuc, Ciceu, Mădăraș, Siculeni.

Urmând scenariul bine pus la punct din anul trecut, în toamna anului 2018 s-au putut alătura acele instituții care își doreau ca în acest an să ajungă și la ei Dr. Lili și echipa sa. Interesul a fost foarte mare, nu numai din Miercurea Ciuc ci și din alte orașe din împrejurimi. Pe primul plan au fost clasele și grupurile din Miercurea Ciuc, care au
solicitat acest program, astfel cei din Miercurea Ciuc au avut prioritate, dar pe locurile libere rămase au putut beneficia câteva grădinițe și școli din împrejurimi.

Anul acesta au putut participa la ocupațiile Dr. Lili peste 600 de copii. Pe parcursul ocupațiilor, după un scurt joc și cântece, copiii au ascultat o poveste din cartea de povești „Lázálom Lilivel”, putând să cunoască personajele din poveste.

Voluntara noastră, Orsi, a prezentat toate personajele pe rând copiilor, iar scriitoarea
cărții, asistenta Csikós Farkas Kata, le-a citit din carte. Personajele din poveste au prins viață și copiii s-au putut întâlni cu ei într-un mediu calm, sigur și jucăuș, asta ajutându-i să se pregătească pentru viitor, când într-
adevăr va trebui să se întâlnească cu stetoscopul și bețigașul de faringe la un medic sau în spital, astfel experiențele acestea îi vor ajuta să nu fie nepregătiți.

Scopul programului a fost să ajutăm copiii să se simtă în siguranță în cazul în care ajung la spital să își poată aduce aminte de această poveste. După 2 ani avem rezultate frumoase și fructuoase, dorim să-i mulțumim doamnei
Csikós Farkas Kata pentru acestă perioadă, căci acest proiect este unul foarte important. Îi dorim ca entuziasmul doamnei să rămână întotdeauna la fel și să se poată întâlni cu cât mai mulți copii în următorii ani. Îi mulțumim voluntarei noastre, Orsi, că ne-a fost alături peste tot și a ajutat-o pe Kata la aceste ocupații. Fără ea sigur nu ar fi avut atât de mare succes programul. Le transmitem mulțumiri celor de la Kolumbán Optika pentru sprijinirea proiectului. Mulțumiri educatoarelor, pedagogilor pentru contribuție și organizare.

Fundația Juventutti

2019