Project Description

Am dat startul Maratonului de joacă de Ziua Copiilor: caravana cu jocuri cadou de Ziua Copiilor, desfășurată timp de 3 zile.
În data de 20 mai 2019, a pornit la drum prima noastră caravană, în cadrul căreia am dus în mai multe școli cadou de Ziua Copiilor, jocuri clasice și noi: iar prima oprire a caravanei a fost localitatea Lunca de Jos, unde ne așteptau elevii claselor 5-8, de la Școala Generală Majláth Gusztáv Károly. Maratonul de joacă sa desfășurat pe parcursul a 5 ore. Copii ne-au primit cu foarte mult entuziasm iar programul a avut un mare succes.

În data de 21 mai 2019 Marți, ne-am continuat drumul și am dus cu noi “armele” bine reușite: jocurile, ajungând într-o localitate unde copii nu au avut posibilitatea să se întâlnească cu programele fundației Juventutti, în Ghimeș Făget, unde ne-am jucat cu copii de la Școala Generală Dani Gergely timp de 5 ore. Pe tot parcursul zilei, sala de sport a școlii a răsunat cu râsetele copiilor precum și cu sunetul muzicii și a jocurilor.

După o scurtă odihnă, caravana Maratonului de joacă a sosit la cea de-a treia și ultima stație: astfel în data de 24 mai 2019 Vineri, copiii mai mici și mai mari de la Școala Generală Xántus János, din Toplița Ciuc, au avut posibilitatea să se joace patru ore, care au fost pline de jocuri de mișcare, jocuri pentru îmbunătățirea lucrului în echipă, jocuri pentru dezvoltarea capacității, jocuri de cântare și povestire care pe lângă relaxare, au avut și rolul de a întări relația dintre clase.

Maratonul de joacă de Ziua Copiilor a avut rolul de a întări în cadrul claselor spiritul de echipă și colaborarea, precum și cel de a stimula cât mai mulți copii pentru dorința de mișcare prin jocuri de divertisment. În cadrul programelor, pe lângă jocurile distractive care ajută relaxarea, am avut ca scop și dezvoltarea unor capacități și abilități. Maratonul de joacă nu a avut ca rol doar întărirea spiritului de echipă și colegialitate în cadrul clasei, ci și de a ajuta la dezvoltarea empatiei, orientării în spațiu, recunoașterii emoționale, autocontrolului, relaxării, capacității de a ajunge la compromis, și dezvoltarea comunicării prin metode de exerciții și jocuri distractive.

În cadrul jocurilor folosim instrumente simple, textele jocurilor sunt ușor de învățat. Țelul nostru, pe lângă distracție, mișcare și joc, este ca în viitor copiii să-și amintească și să joace jocurile însușite la Maratonul de joacă, în pauze, în timpul liber sau în oricare alt moment, astfel contribuind la întărirea propriei comunități. Jocurile creează o atmosferă pozitivă, dispoziție veselă cu ajutorul umorului și creează o stare de spirit relaxantă.

În cursul celor 3 zile, ne-am jucat în total timp de 13 ore. În cele trei locații, 380 de copii au beneficiat de acest program.

Jocurile au fost conduse și învățate de doi maeștrii, înfruntând soarele și ploile, pe terenuri și în săli de sport și în clase. Dorim să le mulțumim tuturor celor care au participat și s-au jucat cu noi, le transmitem mulțumiri directorilor de școală pentru suportul oferit astfel încât am putut organiza acest Maraton de joacă, în aceste trei zile minunate!