Project Description

În perioada 17 august – 8 septembrie 2020 prin implicarea a două papetării din Miercurea Ciuc, în decursul a 23 de zile am reușit să pregătim cu ajutorul donațiilor, pachete pentru 95 de copiii care se pregătesc pentru începerea  școlii și  a grădiniței, copii care provin din familii foarte sărace. Am reușit sa adunăm aproape 900 de caiete, vocabulare, 82 de ghiozdane, 220 de creioane, 120 de pixuri, 120 de radiere și ascuțitoare, 60 de pachete de creioane colorate, 70 de acuarele, 44 de blocuri de desen, mai multe penare, liniare, forfecuțe, lipici pentru  hârtie, precum și markere colorate pentru evidențierea textelor, etichete  pentru caiete, set de compase, saci pentru echipamentul de educație fizică, plastilină, învelitoare pentru caiete, orare, pensule. Putem confirma că Acțiunea de caritate pentru rechizite școlare a fost un succes, mulțumită celor care au făcut donații și care ne-au sprijinit. Cifrele ne arată rezultatele, dar bucuria sinceră a copiilor, lumina de pe faţa lor şi mulțumirile sincere ale  părinților, ne arată cât  de mare nevoie era  de ajutorul nostru:, ca rechizitele să ajungă în locurile potrivite.

Familiile

În total am ajutat 25 de familii unde majoritatea cresc  3 sau mai mulți  copii. Printre familiile care au fost ajutate sunt părinți care cresc 6 sau chiar și   8 copii. . În zece cazuri vorbim de familii cu un singur părinte unde cheltuielile pentru  începerea școlii este o încercare și mai mare. Copii din Miercurea Ciuc, Ciceu, Ciaracio, Ciba, Jigodin, Sântimbru, Misentea, Mădaraș, Lunca de sus și Lunca de Jos, umblă regulat la școală, grădiniță,  din spusele educatoarelor, învățătorilor și  a profesorilor. În ciuda faptului că nu au o situație materială foarte bună, sunt copii care se străduiesc și sunt  harnici. De exact același lucru ne- am convins și noi, văzând strălucirea din ochii copiilor când au primit ghiozdanele cu rechizite. După primirea pachetelor, copii s-au uitat cu o bucurie imensă în penare, au răsfoit caietele, și-au admirat rechizitele colorate, le-au arătat cu bucurie fraților ce au primit, iar fericirea și zâmbetul de pe chipurile lor ne-a dovedit faptul că am reușit într-adevăr să-i facem fericiți pe acei copii.

La predarea pachetelor  am reușit să ne întâlnim numai cu câţiva dintre ei, deoarece unii își petreceau ultima săptămână de vacanță muncind.  . Erau familii care au fost la cules cartofi, alți la cules de mentă. Am ascultat cu tristețe povestea unui părinte internat în spital de câteva săptămâni, ai cărui copii sunt crescuți doar de el ,iar  treburile casnice și cele gospodărești sunt făcute de către cei trei frați care ne-au spus cu mândrie  cum au reușit să facă față acestor sarcini în tot anul. După multe minute de mers pe o cărare care cu greu poate fi numită șosea  mi-a trecut prin minte de foarte multe ori faptul că acești copii pargurg de două ori pe zi  aceea distanță uriașă pe jos până la școală și înapoi, dar am fost și  la familii la care nu exista nici-un drum de acces. În ciuda acestor deficiențe, rechizitele școlare  au ajuns la ei înainte de începerea școlii, deci în cel mai util timp.

Mulțumim! În fiecare an spunem  că astfel de acțiuni de caritate nu ar avea succes fără ajutorul donatorilor și celor care ne oferă sprijinul. Fără ajutorul lor sigur nu am fii reușit. Le mulțumim celor care ne-au ajutat și ne-au sprijinit, pentru a putea finaliza încă o acțiune de caritate cu succes.

În primul rând le mulțumim tuturor celor care au cumpărat, sau au pregătit pachete cu caiete, rechizite, ghiozdane, pentru că noi să le putem preda copiilor. Le mulțumim papetăriilor „Papírmadár” și „Zenit Plusz” pentru că ne-au fost parteneri, ne-au lăsat să lăsăm cutiile pentru colectare și au primit  donațiile, le mulțumim angajaților din magazinele respective pentru munca depusă și sprijinul lor pozitiv. . A fost o bucurie de a lucra iarăși împreună! Mulțumim frumos echipei INFINITY-YOGA din Budapesta care a donat 280 de lei, sumă care provine din evenimentul FLOW YOGA PENTRU ALȚII  din Miercurea Ciuc pentru cumpărarea caietelor pentru copii,  totodată le mulțumim tuturor celor care și-au donat cei 2% din impozit pe anul 2019 fundației noastre, deoarece din suma de 1071,91 de lei, respectiv completând cu  797,41 de lei din partea noastră, am reușit să cumpărăm 68 de ghiozdane.

Le mulțumim tuturor celor care au distribuit pe paginile de socializare cererea noastră, îi mulțumim presei, îndeosebi sponsorilor de la  HARGHITA NÉPE, RADIO SZÉPVÍZ și  RomKat.ro, pentru că ne-au ajutat și au sprijinit acțiunea noastră de caritate. Le mulțumim frumos voluntarilor pentru ajutorul oferit, pentru pregătirea ghiozdanelor, la împachetarea lor, iar pe lângă toate acestea, le mulțumim celor care ne-au încurajat, pentru vorbele frumoase, care ne-au dat putere și elan pe parcursul muncii noastre pentru a fi perseverenți în obținerea țelului nostru.