Munca noastră depusă în scop caritativ în colectarea și alocarea rechizitelor școlare din Miercurea Ciuc a fost finalizată cu succes, mulțumită donatorilor, care au donat către partenerii noștri de campanie între 27 august și 8 septembrie 2021. Am livrat rechizitele școlare colectate la peste 80 de copii din 19 familii. Pe lângă caiete, blocuri de desen, rechizite, penare, carioci, radiere, ascuțitoare, acuarele și alte rechizite școlare, familiile au primit și câte un pachet de alimente. De asemenea, fiecare copil a primit și un ghiozdan în ultima săptămână a vacanței: în timpul acțiunii 19 ghiozdane au ajuns în cutiile de colectare, iar noi am completat acest număr cu încă 56 de ghiozdane noi, ca toți copii să aibă în ce să-și împacheteze rechizitele școlare. 

În data de 9 și 10 septembrie am vizitat 19 familii defavorizate, din 7 localități, cu câte un pachet cu rechizite școlare pentru începerea școlii, un ghiozdan și un pachet de alimente, facilitând astfel începerea școlii pentru aceste familii. Mulțumită partenerilor care au participat la acțiunea de colectare caritativă a rechizitelor școlare și a punctelor de colectare ale acțiunii (magazinul de hârtie Papírmadár și Zenit Plus), precum și donatorilor generoși, s-au strâns anul acesta în total: 86 caiete, 75 blocuri de desen, 61 vocabulare, 117 stilouri și pixuri, 192 creioane, 23 tuburi de lipici, 36 rigle, 3 foarfece, 29 ascuțitoare, 61 radiere, 31 pensule, 43 acuarele, 54 creioane colorate, 18 carioci, 28 penare, 101 orare, 39 coperte pentru caiete, seturi de compas, plasteline, cărți de povești, cărți de colorat, pasteluri, un sac de gimnastică, cutii de mic dejun, mape, etichete pentru caiete și markere. În plus s-au donat 19 ghiozdane în magazinele de hârtii și la fundația noastră, pe lângă care am mai cumpărat 56 de ghiozdane în valoare de peste 3300 de lei, din suma primită în anul acesta din impozitul direcționat de 2% și prin amabilitatea aplicației hamm.ro, ca să poată începe cât mai mulți copii anul școlar cu o geantă nouă și un zâmbet fericit. 

Majoritatea familiilor vizitate au cel puțin trei copii, dar mulți cu patru sau cinci copii au primit pachete. Donațiile au fost date familiilor care nu ar fi putut rezolva altfel acest început de școală, numai cu prețul unor sacrificii serioase. Acest lucru a fost dezvăluit de zâmbetele sincere ale copiilor și de privirile recunoscătoare ale părinților, precum si de cuvintele amabile pe care le-am primit în schimbul donațiilor la livrarea pachetelor. Mulțumim tuturor pentru ajutorul și efortul depus!