Project Description

Povestea lui Szilárdka

Szilárdka s-a născut în anul 2011 cu despicătură labio-maxilo-platină bilaterală. La vârsta de 4 luni a fost operat pentru prima dată, iar până la vârsta de 5 ani a mai fost operat de trei ori în vederea corectării malformației. În anul 2016 am reușit să-l programăm la control la Cilinica Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti, aici el a avut ocazia să se întâlnescă cu unul din cei mai renumiți specialiști, care încearcă să ajute la corectarea malformaților folosind o tehnologie mai avansată. După consultație a fost operat pentru prima dată la Szeged cu succes în septembrie 2016.

În anul 2018, luna martie, era examinat din nou, iar tratamentul și următoarea intervenție erau întârziate, deoarece dinții băiețelului trebuiau să-i mai crească. Din această cauză familia a stat 3 săptămâni la Szeged, unde medicii au reușit să obțină progrese noi cu ajutorul unui aparat dentar special. Fundația și comunitatea care l-au sprijinit pe băiețel, au arătat o cooperare remarcabilă tot timpul, inclusiv când medicul specialist al lui Szilárdka ne-a contactat cu vestea de a propune programarea unei operații următoare datorită rezultatelor spectaculoase. Așadar, la începutul anului 2020, în luna februarie, după examinările medicale pregătitoare, s-a efectuat o nouă operație: totul fără complicații, așa cum a fost estimată, și chiar dacă lui Szilárdka îi era puțină frică de seringă, a fost un băiat foarte curajos și a suportat calvarul. Datorită strângerii de fonduri, familia nu a trebuit să se confrunte nici cu costurile călătoriei, cazării, și nici cu costurile operației, tratamentului și ale reexaminării.

Ca urmare a cooperării noastre nici consultațiile din străinătate și nici operația nu a reprezentat o povară financiară pentru familie, ele au fost efectuate cu ajutorul sponsorilor prin fundația noastră. Am oferit ajutor cu treburile administrative aferente consultației, cu organizarea călătoriei și șederea în străinătate, în menținerea legăturii cu sponsorii și clinica, pentru ca membrii familiei să poată participa în mod gratuit la consultații.

În momentul actual Szilárdka este acasă cu părinții lui, rămâne în contact cu clinica din Szeged, pentru că povestea lui încă nu s-a terminat complet. Mama băiatului apreciează mult cooperarea exemplară și ajutorul oamenilor binevoitori.

În cazul în care doriți să-l ajutați pe Szilárdka, găsiți mai jos datele bancare ale fundației noastre pentru virament bancar:

Fundația „Juventus” Alapítvány
CIF: 28063548
Miercurea Ciuc
Str. Iancu de Hunedoara 33/A/4.
Jud.: Harghita
Cont IBAN in lei: RO29 BTRL 0210 1205 2417 56XX
Banca Transilvania Miercurea Ciuc
Detalii:  Szilárd

Pentru mai multe informații luați legătura cu noi:
office@juventutti.ro